PKK, AK Parti'nin sandık müşahitlerini tehdit ediyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 30 Ağustos 2010 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK'nın 12 Eylül'de yapılacak referandumda görev yapacak AK Parti'nin sandık müşahitlerini tehdit ettiği öğrenildi.

AK Parti tehditler nedeniyle bazı köylerde müşahit bile bulamıyor. BDP ise referandumun boykot etmesine rağmen sandıkları adeta sandık müşahidi doldurdu. PKK'nın Hakkari, Van, Diyarbakır'ın kırsal kesimlerinde AK Partili sandık müşahitlerini tehdit ettiği öğrenildi. Bazı köylerde AK Parti'nin sandık müşahidi bile bulamadığı belirtiliyor. Vatandaşların "Oyumuz evet olacak ama ne olur bizi sandık müşahidi olarak yazmayın" dediği belirtildi.

BDP'NİN BÜYÜK ÇELİŞKİSİ

BDP'nin boykot kararı vermesine rağmen bütün sandıklara sandık müşahidi ismi bildirdi. BDP'nin özellikle Güneydoğu'da her sandık için 3 müşahit belirlediği öğrenildi. BDP'nin boykot kararı almasına ve BDP'lilerin oy kullanmaya gitmeyeceklerini açıklamasına rağmen sandık müşahitlerinin gösterilmesi çelişki olarak nitelendirildi. Sandıklarda görev yapacak BDP'li müşahitlerin oy kullanmaya gelecek vatandaşları tek tek fişleyeceği belirtiliyor. Güneydoğu'da özellikle kırsal kesimde PKK'nın baskıları nedeniyle vatandaşın sandığa gitmekten endişe edeceği belirtiliyor. İl ve ilçe merkezlerinde polisin yoğun güvenlik tedbirleri alarak sandığa giden vatandaşın engellenmesini önlenecek. Kırsal kesimde jandarmanın aynı tedbirleri alması isteniyor. HABER: Bilal ÇETİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber